
Så bakar du kladdkaka i airfryer1. Smällt smöret i mikrovågsugn eller i en kastrull.2. Häll i socker och ägg i en skål. Blanda ordentligt.3. Blanda sedan vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en separat skål. Rör om så alla klumpar försvinner.4. Häll sedan i de torra ingredienserna till sockret och ägget, blanda runt.5. Sedan blandar du i smöret och rör om försiktigt.6. Häll sedan smeten i små formar och toppa med hackad vit choklad ovanpå.7. Ställ sedan in i airfryern på 150 grader i ca 10 minuter.8. Ta ut och stick en kniv i mitten för att se hur rinnig den är.9. Servera med florsocker, hallon och citronmeliss!Tips!Justera gräddningstiden om du vill ha kakan mer eller mindre kladdig.Använd formar som tål höga temperaturer och passar i din airfryer.Kladdkakan går utmärkt att göra glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.Snabbt och enkeltAtt baka kladdkaka i airfryer är både enkelt, snabbt och otroligt gott. Perfekt för spontana fikastunder, vardagslyx eller när du vill imponera med minimal insats. Testa receptet idag – du kommer inte ångra dig!
Kladdkaka i Airfryer
Baka kladdkaka i Airfryer – enkelt & snabbt recept
Kan man baka kladdkaka i en airfryer? Absolut! Det är ett superenkelt och snabbt sätt att få till en perfekt kladdig kladdkaka – utan att ens behöva sätta på ugnen. Med en airfryer sparar du både tid och energi, och resultatet blir minst lika gott som från en vanlig ugn.
Här bjuder vi på ett smidigt recept som ger dig en ljuvlig kladdkaka med krispig yta och kladdigt inre – klar på bara några minuter. Perfekt när du är sugen på något sött i all hast!

Ingredienser
Recept av Fredric Starkebo
50 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
0,5 dl vetemjöl
1,5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g vit choklad
½ tsk salt
Så bakar du kladdkaka i airfryer
1. Smällt smöret i mikrovågsugn eller i en kastrull.
2. Häll i socker och ägg i en skål. Blanda ordentligt.
3. Blanda sedan vetemjöl, kakao, salt och vaniljsocker i en separat skål. Rör om så alla klumpar försvinner.
4. Häll sedan i de torra ingredienserna till sockret och ägget, blanda runt.
5. Sedan blandar du i smöret och rör om försiktigt.
6. Häll sedan smeten i små formar och toppa med hackad vit choklad ovanpå.
7. Ställ sedan in i airfryern på 150 grader i ca 10 minuter.
8. Ta ut och stick en kniv i mitten för att se hur rinnig den är.
9. Servera med florsocker, hallon och citronmeliss!
Tips!
- Justera gräddningstiden om du vill ha kakan mer eller mindre kladdig.
- Använd formar som tål höga temperaturer och passar i din airfryer.
- Kladdkakan går utmärkt att göra glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl.
Snabbt och enkelt
Att baka kladdkaka i airfryer är både enkelt, snabbt och otroligt gott. Perfekt för spontana fikastunder, vardagslyx eller när du vill imponera med minimal insats. Testa receptet idag – du kommer inte ångra dig!